Get Adobe Flash player

Belépés"kukacponthu – Ifjúsági Klub”
TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0099

Jogi tanácsadás

A jog olyan magatartásszabályok összessége, amelyekkel az állam az emberek tevékenységét kívánja szabályozni. Legfontosabb feladata, hogy a társadalom működéséhez szükséges rendet és biztonságot kialakítsa és fenntartsa. Ezen túlmenően szerepet játszik az emberek magatartásának tudatos alakításában és feloldja a köztük felmerülő konfliktusokat.
Vannak a mindennapi életben tipikusan előforduló szerződések, amelyekből jogosultságok és kötelezettségek keletkeznek. Ilyen például egy egyszerű bolti vásárlás, ahol szóbeli adás-vételi szerződést kötünk az eladóval, de léteznek eltérő, bonyolultabb szerződések is, pl.: munkaszerződés, hitelszerződés, vállalkozási szerződés, ingatlan vonatkozásában adásvételi szerződés és lehetne még sorolni, hányféle szerződés köttetik az élet különböző területein.
Valószínűleg mindannyian találkoztunk már hibás termékkel, munkaszerződésben foglalt kötelezettség megszegésével, nem megfelelően teljesített szolgáltatással, vagy közlekedéssel, vásárlással kapcsolatosan felmerülő károkozással.
Mit tehetünk ilyenkor? Mi a joga és mi a kötelezettsége az egyik, illetve a másik félnek?
Hová fordulhatunk jogaink érvényesítése, sérelmeink orvoslása érdekében?
Jogi problémáitokkal kapcsolatosan keressétek dr. Szigeti Mónikát, a Vásárosnaményi Ifjúsági Klub jogi tanácsadóját, aki segít eligazodni a jog útvesztőjében és igyekszik jó megoldásokat találni a mindennapjaitokban felmerülő jogi problémáitokra, hiszen tudjátok, a törvény nem tudása nem mentesít a felelősség és a kötelezettségvállalás alól.