Get Adobe Flash player

Pszichológiai tanácsadás

„Beszélgetni a barátaimmal is tudok, a lelki problémáimat pedig megoldom egyedül. Nem kell nekem pszichológus.”- gondolják sokan. Pedig pszichológushoz járni nem ciki!

Tulajdonképpen egész nap beszélgetünk, otthon, az iskolában és a munkahelyen egyaránt. Szerencsés esetben a szüleinkhez, testvéreinkhez, párunkhoz vagy barátainkhoz tudunk fordulni, ha gondunk van. ?k azonban hozzánk közel álló emberek, akarva-akaratlanul is szubjektív véleményt mondanak rólunk, elfogultak, belevonódnak a helyzetbe.

A pszichológus azonban egy olyan semleges és pártatlan szakember, aki biztosan objektíven tud szemlélni minket. Nem szimpatizál senkivel jobban, mint másokkal, nincsenek olyan közös emlékei velünk, amik befolyásolhatnák érzelmeit. Így meg tudja ?rizni függetlenségét.

Természetes és elfogadott, hogy a testi panaszainkkal orvoshoz fordulunk, hiszen egyedül senki nem tudja kezelni a vakbélgyulladását, bokatörését vagy látása romlását. Ugyanez elmondható a lelki problémák megoldására is: miért kellene egyedül megküzdenünk velük, ha segítséget is kérhetünk? Sokszor éppen az okoz nehézséget, hogy csak egy helyben körözünk egy kérdés körül. Lehet, hogy mindig hasonló megoldásokkal próbálkozunk, mindenkit végigkérdeztünk a bizalmasaink közül, de egyik tanács sem vált be. A pszichológus kérdéseivel, felvetéseivel és visszajelzéseivel új megvilágításba kerülhet minden és a segítségével önmagadat is jobban megismerheted.


A pszichológus az élet számtalan területén tud segítséget nyújtani:

-    ha úgy érzed, hogy egyre több nehézséggel kell megküzdened,
-    ha állandóan gyötr?dsz valamin, és nem jutsz megoldásra,
-    ha problémáid miatt nem tudsz aludni éjszakánként,
-    esetleg nincs étvágyad, vagy fordítva, mindig csak ennél,
-    ha egyre többször vagy lehangolt, kedvetlen,
-    ha nincs is kedved emberek közé menni,
-    ha nem megy a tanulás, vagy nem tudsz a munkádra koncentrálni,
-    ha úgy érzed, hogy alkohol- és drogproblémáid miatt segítségre szorulsz,
-    ha a párkapcsolatodban felmerült problémáidat egyedül képtelen vagy megoldani.

Problémáid megoldásában Papp Beáta gyermekpszichológus és Tóth Beáta pszichológus lesz a segítségedre, ha felkeresed ?ket a Vásárosnaményi Ifjúsági Klubban.
El?zetes bejelentkezés nem szükséges, érdekl?dni az alábbi telefonszámon lehet: 06-70/3376-192.