Get Adobe Flash player

Belépés"kukacponthu – Ifjúsági Klub”
TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0099

A projektről részletesen

Vásárosnamény Város Önkormányzata - a Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszere keretében elnyert „Gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítő programok” című konstrukcióban, TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0099 azonosítószámú, „Vásárosnaményi Ifjúsági Klub létrehozása és működtetése” című pályázat megvalósítása érdekében - létrehozta az Esze Tamás Művelődési Központban az Ifjúsági Klubját.


A 10 000 fő alatti lakosság számú települések az ifjúsági feladatok ellátására normatív támogatást a költségvetésből nem kapnak. Vásárosnamény Város Önkormányzati költségvetése pedig a forráshiányból adódóan ifjúságfejlesztéssel kapcsolatos tevékenységet nem tudott megvalósítani az eddigiekben, csupán az oktatási-nevelési intézmények működtetésével, infrastruktúra biztosításával és az önszerveződő ifjúsági szervezetek, mint például az ifjúsági sportkör, vagy a színjátszó kör anyagi támogatásával tudta segíteni az ifjúsági életet.
Mivel az önkormányzat lehetőségei ma is nagyon szűkösek ezen a területen, ezért ifjúságfejlesztési feladatai tekintetében a jelen program megvalósítása során szeretne előrelépést tenni, illetve a fiataloknak szóló szolgáltatásokat biztosítani.

A projekt időtartama 24 hónap, 2012. július 01-től  2014. június 30-ig tart. A cél azonban az, hogy a projekt befejezése után is működjön a városban az ifjúsági klub.

A projektidőszakon belül az első két hónapban az előkészítési tevékenység zajlott, amelynek során a klub helyszíneinek a kialakítása, a közreműködők teljes stábjának a felállítása és képzése valósult meg, azt követően indultak a rendezvények és a szolgáltatások, ahová a  Vásárosnaményban tanuló, dolgozó, szabadidővel rendelkező 12-29 éves korosztályt várják a programban résztvevő önkéntesek és szakemberek.A Klub nyitvatartási ideje: hétfőtől-péntekig délután 1300 órától 1900 óráig tart. 


A klubban az információs pont vezető és a szabadidő szervező biztosítja a folyamatos elérhetőséget továbbá felügyelik a szolgáltatások és a foglalkozások zavartalan menetét. Mellettük pedig ifjúságsegítő és ifjúsági tanácsadó szakemberek várják a fiatalokat.

A projekt programelemei között található pénzügyi, karriertervezési, állásinterjú felkészítési, pályaválasztási tanácsadás, valamint jogász, pszichológus is rendelkezésére áll az érdeklődőknek. Hetente több alkalommal tartunk kézműves és készségfejlesztő foglalkozásokat és működni fog leckeíró műhely is.
Szervezünk olyan információközlő rendezvényeket, amelyeken tájékozódhatnak a fiatalok a különböző szakmákról, a munkavállalásról, a munkanélküli ellátásokról, azok igénybevételének módjáról, családtervezésről, babaápolásról és csecsemőgondozásról.

A Klubba érkező fiataloknak két számítógépen nyilvános internetezési lehetőséget biztosítunk. Minden szolgáltatás ingyen vehető igénybe.